zaterdag 20 december 2008

Over een heikel punt (2)

Gezien de huidige tijdgeest kun je beter niet zeggen dat je tegen abortus bent. Tegenstanders beseffen dit en zijn dus ‘pro life’. Bert Dorenbos van de stichting Schreeuw om Leven heeft bij nietsvermoedende burgers voorlichtingsmateriaal in de bus gestopt, met onder meer een plastic foetus. Cabaretier Sjaak Bral schreef in het AD dat niemand, buiten de vrouw zelf, over abortus heeft te beslissen. Ziet hij niemand over het hoofd? O ja, het ongeboren kind, dat is er ook nog...
Als je in Nederland uiterlijk 24 weken oud bent, en nog niet geboren, wordt degene die je het leven onmogelijk maakt door de wet in bescherming genomen. Een speler van het Nederlands voetbalelftal maakte tijdens het laatste WK mee dat zijn dochtertje drie maanden te vroeg werd geboren en overleed. Het hele team was van slag en droeg rouwbanden. Het dochtertje was 2 weken ouder dan de termijn van 24 weken waarin abortus wettelijk is toegestaan.
In het AD van vrijdag 19 december stond een ingezonden brief van Marina L.: “Hoe denkt de stichting Schreeuw om Leven dat het gooien van een foetus door de brievenbus gaat aankomen bij degenen die geen kinderen kunnen krijgen?”
Een dag eerder schreef A.J. S. in dezelfde krant: “Grote klasse dat de stichting Schreeuw om Leven plastic foetussen uitdeelt. Dit om aandacht te vragen voor de jaarlijkse kindermoord in Nederland op circa 33.000 (!) kinderen in de moederschoot.”

Geen opmerkingen: