donderdag 10 juni 2010

Over verkiezingsuitslagen

Daags na de grote stembusgang komen impressies als vlinders vrij.

De verkiezingsuitslag is nog niet droog of Mozart meldt dat hij zijn breekpunt nuanceert. Een breekpunt is er tenslotte voor om gebroken te worden.

GroenLinks heeft drie zetels gewonnen. Zou het iets uitgemaakt hebben als Femke een andere voornaam had gehad, bijvoorbeeld Ingrid of Greet?

In Paradiso kwam de lijstrekker van de PvdA nauwelijks aan spreken toe omdat de menigte maar bleef scanderen: Job-Co-Hén! Job-Co-Hén! De partij had drie zetels verloren, maar dat hinderde niet. Toen midden in de zaal, casual gekleed in een katoenen truitje met V-hals, Wouter Bos werd waargenomen, juichte de menigte de ex-minister van Financiën naar het podium om een bloemetje in ontvangst te nemen. Dertig miljard naar het bankwezen overmaken vergeet een dankbare sociaaldemocratische achterban niet snel.

Arm CDA. De C was al een dode letter, gehalveerd is de Democratische Appel helemaal zuur.

In een verkiezingsdebat stond Alexander Pechtold oog in oog met André Rouvoet. Wat was volgens Alexander het unieke aan D66? Gevat antwoordde hij: 'Abortus, euthanasie en homoseksualiteit'. En aan de ChristenUnie? 'Het leven!' had André natuurlijk moeten riposteren, maar Dr. Snuggles begon in tongen te spreken. Dat kostte de CU een zetel. D66 daarentegen gaat van 3 naar 10. Eindelijk wordt hun overfrequente optreden in media nu gelegitimeerd.

De VVD. De grote winnaar. Leuk voor de korpsballen en de heteaardappeleters. Maar de eigenlijke winnaar is natuurlijk de Heilige Economia. De onbereikbare op wie ik al heel lang verliefd ben. En nou dingt die gladde prater van de VVD naar haar hand...

Geen opmerkingen: